OCN har eksisteret i England siden midten af 1970’erne og er i dag en anerkendt skala til at validere uformel kundskab. I England kan OCN-point bruges til at veksle uformel kundskab til formel kundskab, da det formelle uddannelsessystem accepterer OCN-point som adgangsgivende.
På universiteter som Oxford, kan man blive optaget via sine OCN-point – det vil sige på baggrund af kundskaber, man har lært udenfor skolen.
OCN-metoden kom til Sverige i 2005 og vi har anvendt OCN-metoden i Danmark siden 2007. Torsten Gejl startede OCN hjemme i Mørke men flyttede hurtigt kontoret til Randers.
I 2011 flyttede OCN Danmark til Skolebakken i Aarhus C.
I starten af 2020 fusionerede OCN Danmark med NordicPAS og har i dag til huse på Paludan-Müllers Vej 227, 8200 Aarhus N.
De primære samarbejdspartnere i Danmark er STU-organisationer, ungdomsskoler, jobcentre, specialskoler, eksterne udbydere af jobtræning samt større virksomheder.
I 2012, -13 og -14 besøgte vi sammen med forskellige samarbejdspartnere OCN London på studieture. Det gav inspiration til at udvikle programmer, der er rettet direkte mod den svageste borgergrupper – for som de siger hos OCN i England – skal man tilbyde OCN i et land, skal det være “all inclusive”.
Finbar Lillis – fra OCN London – kom desuden til Danmark og underviste en udvalgt skare i de programmer, de bruger i England.
OCN Danmark tog igen på inspirationstur til OCN London i foråret 2018 og fik her indblik i, hvordan man arbejder med OCN-metoden på blandt andet uddannelsesområdet og i et hjemløseprojekt.