Bevisoverrækkelse og OCN-læringsbevis som drivkraft

Vi har besøgt Fonden Odamsgårds STU, hvor det blev til en spændende rundvisning på deres mange faciliteter og værksteder samt en god snak med Intern Koordinator, Gitte Jakobsen, og uddannelsesleder, Jens Vognsgaard.

Det første bevis på kompetencer

Du kender måske følelsen; af at stå med et bevis på dine kompetencer gør dig både virkelig glad og stolt. Den følelse har mange unge ikke haft fornøjelsen af at opleve – endnu. Med en Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) tabes ingen unge i uddannelsessystemet. Hos OCN Danmark har vi fået et indblik i den motivation og glæde et bevis gør for de unge elever hos STU’en, Odamsgård.

Et OCN-læringsbevis som drivkraft for STU-eleverne

Måske du også nikker genkendende til denne følelse; du har arbejdet med et forløb gennem længere tid, du har udviklet på dine kompetencer og nu føler du, at du har opnået dit mål og kan tjekke forløbet af. Den lettelse og stolthed det giver, den er ikke til at beklage sig over.  

Hos STU Odamsgård er deres elever aldrig i tvivl om, når de arbejder med et OCN-forløb. For dem er OCN-læringsbeviser en stor drivkraft og noget som eleverne bevidst arbejder sig henimod at få. Et OCN-læringsbevis er for STU-eleverne mere håndgribeligt og lettere at forholde sig til, når de får et konkret bevis på deres kompetencer. Derfor gør underviserne det tydeligt for eleverne, når de er i gang med et OCN-forløb eller lige har opnået et OCN-læringsbevis. Det skaber utrolig meget glæde for eleverne og giver dem gejsten til at udvikle endnu mere på deres mange kompetencer.

Bevisoverrækkelse: En stor dag for alle

Al læring er værd at anerkende – også til bevisoverrækkelser. Derfor fejrer de altid alle beviser og kompetencer ligeligt uanset antal forløb.  

For mange af Odamsgårds STU-elever er det deres allerførste bevisoverrækkelse. Det kan derfor godt være angstprovokerende, men det har Gitte og Jens taget højde for. Bevisoverrækkelsen er elevernes dag, så derfor er der taget meget hensyn til hver enkelte elev. De gør dagen til en højtidelighed, hvor pårørende kommer og er en del af den store dag. Det er altid en meget rørende og stolt oplevelse for både elever og deres pårørende at deltage i. Til bevisoverrækkelsen får de et læringsbevis på deres mange kompetencer, de både i forvejen havde og nye, som de har udviklet på igennem deres tid på Odamsgård. 

Kort om Fonden Odamsgård (STU)

  • Der er “ingen grænser” for, hvilke linjer Odamsgård tilbyder. Bl.a. tilbyder de værksteder inden for tømrer, smed, auto, scooter, køkken, pedel og ejendomsservice, musik, gartneri og dyrepasning (hertil også krybdyr).  
  • De har brugt OCN-metoden siden start 2010’erne, hvor Mariagerfjord Kommune gjorde det til et krav for dem – men de tog det til sig og bruger det stadig flittigt. 
  • Udover STU har Fonden Odamsgård også et botilbud. 
  • Eleverne har særlige behov med typisk flere diagnoser oveni hinanden, såsom ADHD, autistiske træk og asperger, som alt sammen bliver taget højde for både i undervisning og på deres faciliteter.  

Billedgalleri fra Odamsgård

TILMELD DIG

VORES NYHEDSBREV